Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Készülnek a buszok a fehérvári Ikarusnál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 07.
ImageMár működik az üzem és 150 ember dolgozik az Ikarus székesfehérvári bázisán, az Ikarus Járműtechnika Kft. 400 millió forintos kormányzati támogatással megvalósított, 1,2 milliárd forint összértékű fejlesztésének eredményeként.
Tovább...
 
Egy Delfin dübörögteti meg a levegőt Börgöndön Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 06.
ImageVasárnap várják a repülés szerelmeseit és a családokat a 23. alkalommal megszervezett Börgöndi Repülőnapra. Most először lesznek hátimotoros siklóernyősök, megcsodálhatunk oldtimer vitorlázó repülőgépeket, illetve a motoros repülés legrégibb és legmodernebb technológiáját is, és bemutatkoznak a börgöndi katonai repüléshez kapcsolódó helikopterek.
Tovább...
 
Évszázados utazás a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 06.
Évszázados utazásra invitál a könyvtár: csütörtökön szabadegyetem-előadássorozat indul az egykori és mai Fejér megyei arisztokrácia témájában. A látogatók találkozhatnak gróf Károlyi Györggyel, Magyarország franciaországi nagykövetével, majd a hazánkban megújult kastélyparkokról és a megyei uradalmi gazdálkodásról hangzik el előadás.
Tovább...
 
Kamu vagy igaz, hogy a légkonditól meg is halhatsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 06.
ImageRövid leszek: Igen! Többfajta bakteriális fertőzést is elkaphatsz a nem megfelelően tisztított, karbantartott légkonditól. Közülük az egyik legionellózis, ami az esetek húsz százalékában halállal végződik.
Tovább...
 
Ízes élmények várnak ránk Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. szeptember 06.
ImageA múlt héten lezárult a nevezés a XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: szeptember 8-án közel hatszáz bogrács alatt lobban fel a láng. A népszerű közösségi eseményt színpadi programok, családi ügyességi és készségfejlesztő játékok is színesítik.
Tovább...
 
A székesfehérváriak döntik el, milyen virágok díszítik jövőre a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. szeptember 06.
ImageEgy új közösségi kezdeményezésnek köszönhetően a székesfehérváriak internetes szavazással dönthetnek arról, milyen színekben pompázzon jövő évben a Fő utca egyik dísze, az idén megújult Virágóra. A Városgondnokság szakemberei által készített három digitális terv közül lehet választani, a voksokat a www.szekesfehervar.hu/viragora oldalon várják szeptember 30-ig.
Tovább...
 
Megkezdődtek a Perelj, uram! próbái Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. szeptember 06.
ImageAz olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Perelj, uram! október 6-i magyarországi ősbemutatójára. Szikora János a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész Sobor Antal történelmi drámáját állítja színpadra.
Tovább...
 
Nyelvtanulás robotokkal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 05.
ImageDublinban, a nemzetközi tehetségkonferencián is bemutatták már az E-Pro School programot. Ez egy magyar módszertani innováció, amelynek kitalálója Molnárné Dr. László Andrea. A STEM készségeket is fejlesztő tréning a nyelvoktatást ötvözi a robotikával és a programozással. A módszer ősztől fehérvári oktatási helyszíneken is elérhető lesz – tájékoztatott a program kidolgozója.
Tovább...
 
Ideiglenes buszmegálló-áthelyezés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. szeptember 05.
ImageSzerdán reggel 08.00 órától ideiglenesen új helyre, a Homoksor 2. szám elé helyezik a Csíkvári út elején található, a vasúti átjáró felé vezető oldalon lévő Sóstói temető elnevezésű buszmegállót.
Tovább...
 
Robotkar és felnőttképzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. szeptember 05.
Magyarországon elsőként az Alba Innovárba érkeztek azok a különleges robotkarok, amik a most induló tanévben újdonságként bevezetett felnőttképzésben kapnak fontos szerepet. A második évét kezdő székesfehérvári Digitális Élményközpont a város vezetői nagyvállalatainak igényeit felmérve alakította ki új képzési programját, ahol versenyképes tudással rendelkező digitális operátorokat képeznek.
Tovább...
 
Prevenciós képzés a civilizációs népbetegség ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 05.
Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakemberei által kidolgozott, a biomechanikailag helyes testtartás kialakítását, automatizálását és fenntartását szolgáló, speciális mozgásanyagot sajátíthatják el tegnap a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában szervezett elméleti és gyakorlati képzésen a székesfehérvári testnevelő tanárok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10077 - 10087 / 20402